Pastissets de surimi

Ingredients

Massa (10ud.)

  • 400 gr de farina, més farina extra per empolvorar.
  • 1/2 culleradeta de sal fina
  • 150 gr de mantega
  • 150 ml d'aigua
  • 1 Ou batut per daurar

Farciment

  • 2 cebes
  • 1 llauna de Surimi
  • 1 llauna de Gambes al natural
  • Pebre vermell dolç
  • Herbes de provença
  • Pebre negre
  • Farigola
  • Sal
Preparació

Preescalfem el forn a 200º C.

Pelem les cebes i les tallem en petits trossos. Les posem en una paella amb oli d'oliva a foc mitjà fins que comencin a transparentar. Afegim llavors una cullerada de pebre vermell dolç, remenem una mica el surimi i les gambes (prèviament escorreguts), les espècies, i la sal. Barregem tot bé. Reservem.
 
Per a la massa d'aigua calenta, posem la farina tamisada i la sal en un altre bol, i fem un forat al centre.

Posem a bullir els 150 ml d'aigua, quan comenci a bullir, apartem del foc i incorporem la mantega a trossos i barregem fins que es fongui. Això redueix la temperatura de l'aigua i la massa serà més fàcil de manipular. Barregem el líquid en el centre de la farina, i barregem amb una cullera de fusta per no cremar-nos. Quan s'hagi refredat una mica, seguim barrejant amb les mans. Tindrem una massa tova. Tallem 1/4 part i reservem dins d'un drap net.

Treballat ràpidament, ja que la massa s'endureix, enfarinem una superfície llisa i neta, i laminem la massa uns 7 mm de gruix.

Tallem 12 cercles iguals que seran les bases, i amb la massa que hem guardat abans al drap, fem 12 tapes. Fiquem les bases dins d'un motlle per muffins, que no sobresurti la massa.
 
Omplim la massa amb els condiments preparats anteriorment, passem un pinzell amb ou sobre les vores de la massa i col·loquem les tapes enganxant-les amb cura. Mullem amb ou per sobre de les empanades i fem un forat a sobre de la tapa perquè surti el vapor.

Fiquem al forn durant 30 minuts a 200º C. Reduïm la temperatura a 180ºC i posem al forn uns altres 30 minuts fins daurar.

Traiem les empanades del forn i les deixem refredar en el motlle uns 10 minuts abans de treure del motlle.

  • Tipus de recepta
    Plat principal
  • Característiques
    Peix i marisc
  • Temps total
    1 hora
Encara sense vots

Productes relacionats

Farigola

Herbes Provença

Pebre negre

Pebre vermell dolç

Sal rosa de l'Himalaia

Surimi d'angules