- Bacallà
- All granulat
- Ceba granulada
- Preparat per arrebossat (sense gluten)
- Farina
- Pinyons
- Julivert
- Orenga
- Sal marina fumada
- Pebre negre
El primer que hem de fer és esmollar el bacallà a trossos petits, el millor és fer-ho amb les mans. A continuació, vam preparar 3 bols: primer, un de farina de cigrons (o d'arròs sense gluten) barrejada amb una mica d'orenga; un altre amb un parell d'ous batuts empolvorats amb julivert, sal marina fumada i pebre al gust i, finalment, un tercer bol amb preparat per a arrebossats sense gluten.
Hi tirem els pinyons a poc a poc, barrejant tot fins a aconseguir una massa consistent que no se'ns desfaci, i fem amb les mans unes boles d'aquesta massa de bacallà.
Perquè es facin correctament per dins, recomanem que no siguin molt grans (més o menys, de la mida d'una pilota de golf).
Ara posem una abundant quantitat d'oli a escalfar en una cassola i, mentre, anem passant les mandonguilles pels tres bols que teníem anteriorment: primer pel de farina, després pels ous batuts amb julivert i, finalment, pel bol de arrebossat.
Fregim a foc alt, fins que quedin daurades per tot arreu.
Conforme anem retirant-les, les anirem col·locant sobre paper absorbent. Finalment, tirem la ceba en el mateix oli i la deixem durant uns 5 minuts a foc mitjà.
Un cop al punt, incorporem les mandonguilles a la cassola. Podem afegir la salsa que preferim, fent que aquesta arribi a la meitat de les mandonguilles. Deixem cuinar a foc mitjà durant 10 minuts perquè la salsa es vagi espessint, i li donem la volta a les mandonguilles a meitat de cocció. Quan estiguin al punt, a gaudir!
-
Tipus de receptaPlat principal
-
Temps total40 minuts