- 200 g de carn de vedella picada
- 200 g de carn de porc picada
- 1 gra d'all
- Julivert picat
- 1 bossa de picada
- 1 ou
Per a la salsa:
- Oli d'oliva
- 100 g de ceba
- 2 pastanagues
- 2 cullerades de tomàquet fregit
- 200 ml de vi blanc
- 25 g de farina
- 500 ml de brou
- 1 clau
La salsa:
Comencem pelant, rentant i picant la ceba i la pastanaga. No cal que siguin trossos molt petits. Posem una mica d'oli en una cassola i quan estigui calent tirem la ceba i la pastanaga. Quan la ceba estigui una mica daurada hi afegim la farina i remenem amb una cullera deixant que es torri uns segons i afegim el brou i el vi blanc. Si no tens brou, les pots preparar amb aigua. El brou enriquirà el plat sense dubtar-ho. Incorporem també el tomàquet, el clau i la sal i el pebre per assaonar.
Treiem l'espuma quan comenci a bullir i deixem coure a foc lent durant 50 minuts.
Les mandonguilles:
En un morter aixafarem els ingredients de la picada fins que quedi una massa homogènia i ho afegim a la carn picada.
L'all, sense el brot perquè no repeteixi, el piquem molt petitet i juntament amb el julivert ho afegim també a la carn. Batem l'ou i una mica de sal i pebre que ens permetran barrejar tot el que serà la base de les nostres mandonguilles.
Farem boles, que seran tan grans com vulguis i que passarem per farina. Retirarem l'excés i fregirem en oli ben calent. Reservem. Acabem passant la salsa per un colador perquè quedi ben fina i deixarem les mandonguilles coure-hi a foc lent durant 45 minuts més.
-
Tipus de receptaPlat principal
-
Temps total60 minuts