- 2 albergínies grans
- 200 g de carn de pollastre picada
- 100 g de bacó
- 80 g de tomàquet triturat
- 250 ml de salsa beixamel
- 1 ceba
- 1/2 pebrot verd
- 50 g de formatge ratllat
- Oli d'oliva
- Pebre blanc
- Pebre negre
- Sal
Posem a escalfar el forn a 180ºC. Tallem les albergínies en dues meitats al llarg amb un ganivet i fem talls profunds en la seva carn. Farem els talls al llarg i l'ample però sense trencar la pell de l'albergínia. Posem les quatre meitats a la safata de forn (amb la pell cap per avall), afegim una mica de sal a cada meitat i un rajolí d'oli. Les posem al forn i deixem que es facin 30 minuts.
Piquem la ceba molt fina. En una paella posem 4 cullerades d'oli i sofregim la ceba durant 2 minuts. Salpebrem.
Mentre es fregeix, rentem el tros de pebrot verd i el piquem molt fi. Passats els dos minuts afegim el pebrot a la paella amb la ceba i ho deixem 4 minuts més.
Seguidament agafem la carn de pollastre picada i li donem diversos talls amb el ganivet. Quan el pebrot estigui llest afegim el pollastre a la paella i amb una espàtula de fusta anem esmicolant-lo mentre es cuina. Afegim una altra mica de sal i pebre blanc i ho deixem al foc 5 minuts o fins que perdi el color de carn crua. En una paella petita posem el bacó i el daurem. Quan estigui daurat ho tirem a l'altra paella.
Traiem les albergínies del forn (si han passat els 30 minuts). Amb compte de no cremar-nos, treiem tota la carn de les albergínies amb l'ajuda d'una cullera i amb molta cura de no trencar la closca doncs si no, no serviran de base. Piquem bé tota la carn de l'albergínia i l'afegim a la paella 5 minuts al foc juntament amb tota la resta.
A continuació afegim els 80 g de tomàquet i ho deixem 5 minuts. Passat aquest temps apaguem el foc, salpebrem i reservem el farcit.
Omplim les albergínies amb la barreja, repartim per sobre de les quatre meitats la beixamel i finalment empolvorem amb formatge ratllat per gratinar. Durant els últims 4 minuts pots posar el grill del forn perquè el formatge de les albergínies farcides es gratini i llest.
-
Tipus de receptaPlat principal
-
Temps total60 minuts