Albergínies farcides a la turca

Ingredients
  • 2 albergínies grans
  • 200 g de carn de pollastre picada
  • 100 g de bacó
  • 80 g de tomàquet triturat
  • 250 ml de salsa beixamel
  • 1 ceba
  • 1/2 pebrot verd
  • 50 g de formatge ratllat
  • Oli d'oliva
  • Pebre blanc
  • Pebre negre
  • Sal
Preparació

Posem a escalfar el forn a 180ºC. Tallem les albergínies en dues meitats al llarg amb un ganivet i fem talls profunds en la seva carn. Farem els talls al llarg i l'ample però sense trencar la pell de l'albergínia. Posem les quatre meitats a la safata de forn (amb la pell cap per avall), afegim una mica de sal a cada meitat i un rajolí d'oli. Les posem al forn i deixem que es facin 30 minuts.

Piquem la ceba molt fina. En una paella posem 4 cullerades d'oli i sofregim la ceba durant 2 minuts. Salpebrem.

Mentre es fregeix, rentem el tros de pebrot verd i el piquem molt fi. Passats els dos minuts afegim el pebrot a la paella amb la ceba i ho deixem 4 minuts més.

Seguidament agafem la carn de pollastre picada i li donem diversos talls amb el ganivet. Quan el pebrot estigui llest afegim el pollastre a la paella i amb una espàtula de fusta anem esmicolant-lo mentre es cuina. Afegim una altra mica de sal i pebre blanc i ho deixem al foc 5 minuts o fins que perdi el color de carn crua. En una paella petita posem el bacó i el daurem. Quan estigui daurat ho tirem a l'altra paella.

Traiem les albergínies del forn (si han passat els 30 minuts). Amb compte de no cremar-nos, treiem tota la carn de les albergínies amb l'ajuda d'una cullera i amb molta cura de no trencar la closca doncs si no, no serviran de base. Piquem bé tota la carn de l'albergínia i l'afegim a la paella 5 minuts al foc juntament amb tota la resta.

A continuació afegim els 80 g de tomàquet i ho deixem 5 minuts. Passat aquest temps apaguem el foc, salpebrem i reservem el farcit.

Omplim les albergínies amb la barreja, repartim per sobre de les quatre meitats la beixamel i finalment empolvorem amb formatge ratllat per gratinar. Durant els últims 4 minuts pots posar el grill del forn perquè el formatge de les albergínies farcides es gratini i llest.

  • Tipus de recepta
    Plat principal
  • Característiques
    Carn
    Vegetals i llegums
  • Temps total
    60 minuts
Average: 1.5 (2 votes)

Productes relacionats

Canyella

Llimona i pebre negre

Pebre blanc

Pebre negre

Pebre vermell dolç

Sal marina escames