- Pollastre de corral
- Cebes (2)
- Tomàquets (2)
- Prunes panses (20)
- Orellanes d'albercocs (12)
- Llorer (2 fulls)
- All escates
- Pinyons (25 g)
- Canyella en branca
- Vi ranci (1 copa)
- Brandy o cognac (½ copeta)
- Oli d'oliva
- Pebre
- Sal
Nadal és temps de celebrar, retrobar-nos, compartir llargues sobretaules i cuinar amb amor per als nostres. Aquest és un dels millors regals que pots fer als teus éssers estimats. Amb aquest pollastre rostit amb panses i pinyons, aconseguiràs que mai oblidin el sabor d'aquesta màgica nit de Nadal. Però si t'agrada tant la recepta com per fer-la en qualsevol altre moment, el resultat serà el mateix.
¡Oïda xef!
Per què ens agraden els fruits secs en aquesta recepta? Perquè aporten un sabor deliciós a aquest rostit, quedant molt més sucós i saborós. A més, el pollastre és una de les carns més saludables, que conté molt poc greix i proteïnes fàcils d'assimilar. Tens totes les espècies? Si et falta alguna, recorda que en Dani podràs trobar-les.
Preparació de pollastre rostit amb panses i pinyons:
- Rentem, assequem el pollastre i ho assaonem.
- Escalfem en una cassola amb oli i sofregim el pollastre uns 10 minuts fins que estigui ben daurat. Reservem.
- Pelem i trossegem les cebes que afegim a la cassola.
- Afegim la canyella, el pebre, el llorer i l'all.
- Sofregim tot a foc mitjà durant 5 minuts, aproximadament.
- Pelem i trossegem el tomàquet. Afegim a la cassola i sofregim 5 minuts més.
- Ara, incorporem el pollastre i tirem el vi, el brandi i mig got d'aigua.
- Cuinem durant uns 40 minuts a foc lent i tapat.
- Si el pollastre es queda sec, podem afegir una mica d'aigua.
- Afegim les prunes i les orellanes. Tapem i cuinem altres 25 minuts.
- Finalment, empolvorem els pinyons per sobre i deixem coure 5 minuts més.
Abans de servir, deixa reposar una mica. Pot ser un bon moment per explicar-vos totes aquestes anècdotes i compartir records mentre gaudiu d'alguns aperitius ... en família, és clar!
-
Cantitats4 persones
-
Tipus de receptaPlat principal
-
Tipus de cuinaMediterrànea, Nadalenca
-
Temps de preparació10 minuts
-
Temps de cuinat1 hora 20 minuts
-
Temps total1 hora 30 minuts