- 1 vi negre
- 2/3 tassa de conyac
- 1/2 tassa d'aigua
- 1 taronja
- 1 llimona
- Nou moscada
- Gingebre
- Clau
- Canyella
- Anís
- 1/2 tassa de sucre
Tallarem la taronja i la llimona en llesques, conservant la pell per a la cocció. Reservem.
Combinem tots els ingredients en una olla gran on puguin coure lentament: el vi (pot ser Cabernet Sauvignon, Malbec, Merlot o Syrah / Shiraz però evitar el Pinot Noir), el brandi, l'aigua, una culleradeta de nou moscada mòlta, dues culleradetes de gingebre mòlt, cinc claus sencers, tres branquetes de canyella i dues d'anís estrella. Els escalfem a foc lent o mitjà, sense que arribin a bullir, durant 20-25 minuts.
Remenem de tant en tant per assegurar-nos que el sucre s'hagi dissolt completament. Una vegada que el vi estigui deixant anar vapor i els ingredients estiguin ben integrats, apagarem el foc. Repartirem el vi calent en copes, sense els condiments, i les adornarem amb la pell de taronja i una branca de canyella.
En dies freds, una beguda calenta com aquesta ha de ser més que agradable.
-
Tipus de receptaBegudes i cocktails
-
Temps total30 minuts