- 12 espàrrecs blancs
- 6 talls de salmó
Maionesa:
- 2 ous
- 300 cc oli d'oliva
- Suc de llimona
- 1 gra d'all
- Sal
Primer prepararem la maionesa:
Introduïm al got de la batedora el gra d'all sencer que hem confitat en oli prèviament i afegim oli d'oliva verge extra fins a cobrir 1 cm del vas, posem una mica de sal. A continuació afegim l'ou i fiquem la batedora fins al fons del got. Comencem a batre deixant-la fixa i notarem que en uns segons emulsiona, és a dir, es converteix en crema. En aquest moment és quan hem de pujar i baixar la batedora en un moviment lent, d'aquesta manera aconseguim integrar l'oli completament amb l'ou. Quan hagi quallat podem incrementar el volum afegint una mica més d'oli d'oliva verge extra.
Seguidament, col·loquem els espàrrecs en una font o al plat que es vagin a servir i els cobrim amb la maionesa prèviament preparada i hi afegim els talls de salmó salpebrats, amb un polsim d'anet. Servirem al moment.
-
Tipus de receptaPlat principal
-
Temps total45 minuts