Arròs amb calamars en la seva tinta

Ingredients
  • 2 gots d'arròs
  • 2 llaunes de calamars en la seva tinta
  • 1 ceba mitjana
  • 4 alls
  • Llorer
  • Julivert
  • Vi blanc
  • Oli d'oliva
  • Conyac
  • Pebre blanc
  • Sal
Preparació

Per començar picarem la ceba ben picadeta i pelarem les dents d'all. Col·locarem l'oli d'oliva en el fons de la cassola i afegirem la ceba a foc molt lent perquè no es cremi.

Quan estigui la ceba a mig ofegar, col·locarem els alls tallats a làmines molt fines i taparem la cassola deixant-la uns minuts més. A continuació posarem una fulla de llorer. Mesurarem l'arròs en un got d'aigua mitjà (2 gots plens) i ho afegirem a l'escalfat (remenarem bé).

Posarem l'aigua en proporció al doble d'aigua pels vasos d'arròs i una mica més perquè ens quedi caldós, en aquest cas posarem 5 gots d'aigua.

Arribat aquest moment, afegim el vi blanc, un pessic de pebre blanc, un rajolí de conyac, la sal i ho deixem coure fins que estigui a punt dur que es diu "al dente".

Aquí és quan posarem el julivert ben picat i les llaunes dels calamars en la seva tinta, ho deixem uns minuts més fins que es consumeixi l'aigua i ho retirem del foc uns 7 minuts amb la cassola tapada.

  • Tipus de recepta
    Plat principal
  • Característiques
    Arròs
    Peix i marisc
  • Temps total
    30 minuts
Average: 4.8 (25 votes)

Productes relacionats

All i julivert

Calamars

Julivert

Pebre blanc

Pebre vermell dolç

Potón del pacífic

Sal marina gruixuda