- 2 gots d'arròs
- 2 llaunes de calamars en la seva tinta
- 1 ceba mitjana
- 4 alls
- Llorer
- Julivert
- Vi blanc
- Oli d'oliva
- Conyac
- Pebre blanc
- Sal
Per començar picarem la ceba ben picadeta i pelarem les dents d'all. Col·locarem l'oli d'oliva en el fons de la cassola i afegirem la ceba a foc molt lent perquè no es cremi.
Quan estigui la ceba a mig ofegar, col·locarem els alls tallats a làmines molt fines i taparem la cassola deixant-la uns minuts més. A continuació posarem una fulla de llorer. Mesurarem l'arròs en un got d'aigua mitjà (2 gots plens) i ho afegirem a l'escalfat (remenarem bé).
Posarem l'aigua en proporció al doble d'aigua pels vasos d'arròs i una mica més perquè ens quedi caldós, en aquest cas posarem 5 gots d'aigua.
Arribat aquest moment, afegim el vi blanc, un pessic de pebre blanc, un rajolí de conyac, la sal i ho deixem coure fins que estigui a punt dur que es diu "al dente".
Aquí és quan posarem el julivert ben picat i les llaunes dels calamars en la seva tinta, ho deixem uns minuts més fins que es consumeixi l'aigua i ho retirem del foc uns 7 minuts amb la cassola tapada.
-
Tipus de receptaPlat principal
-
Temps total30 minuts