- All (8 dents)
- Ous (4)
- Pa dur (4 llesques)
- Pebre vermell dolç (1 cullerada)
- Aigua o caldo de pollastre (1,5 Litres)
- Pernil serrà (100 - 200 gr)
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre negre
- Llorer full (1)
-
Pelem els alls i fem làmines. També podem fer servir l'all laminat Dani.
-
En una cassola gran escalfem l'oli (just per cobrir el fons) i posem l'all. Els saltem fins que es daurin. Després afegim el pernil a trossos petits i la fulla de llorer, amb una cullera de fusta anem remenant la barreja.
-
Quan ja l'all tingui un color més torrat afegim les llesques de pa i els anem donant la volta.
-
Retirem la cassola de foc i afegim el pebre vermell dolç mòlt. Barregem bé.
-
Col·loquem de nou la cassola a foc lent i afegim l'aigua (o brou). Coem sense que arrenqui el bull uns 10 minuts aproximadament. Després, quan el pa estigui tou, remoure perquè les llesques es vagin trencant.
-
Afegim la sal i el pebre. Compte amb la sal, perquè dependrà de l'salat que hagi deixat el pernil.
-
Retirem de foc i tirem els ous i els deixem quallar durant 2-3 minuts. I després a gaudir! La nostra sopa estarà a punt.
És recomanable servir la sopa ben calenta. Hi ha qui prefereix pebre vermell picant en comptes del dolç, segons gustos. Sigui quina sigui, si és Dani, estarà deliciós. També hi ha qui separa la clara i el rovell; s'aboca la clara en l'últim pas de la cocció i el rovell just abans de servir ben calent.
-
CantitatsPer 4 persones
-
Tipus de receptaEntrant / Aperitiu
-
Tipus de cuinaEspanyola, Castellana
-
Temps de preparació5 minuts
-
Temps de cuinat15 minuts
-
Temps total20 minuts