Salsa de tomàquet i carn

Ingredients
  • 300 g de pasta fresca
  • 400 g de carn picada
  • 500 g de tomàquets
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 copa de vi negre
  • 125 ml de llet
  • 50 g de parmesà
  • 250 ml de beixamel
  • Oli d'oliva
  • Nou moscada
  • Julivert
  • Pebre negre
  • Sal
Preparació

Posem en un cassó aigua a bullir. Pelem la pastanaga i quan bulli l'aigua la posem deixant-la coure durant 15 minuts.

Agafem la ceba, la piquem i la posem en una paella amb oli d'oliva i una mica de sal. Deixem que es faci a poc a poc fins que es posi transparent.

Mentrestant, pelem els tomàquets, els traiem les llavors i els tallem en trossos molt petits. Reservem.

Quan la ceba estigui al punt, hi afegim la carn picada i amb l'ajuda d'una espàtula de fusta separem bé la carn perquè quedi solta. Quan la carn i la ceba estiguin daurades afegirem mitja cullerada petita amb sal i vi negre, deixant que s'evapori el vi gairebé íntegrament. Quan hagi desaparegut el vi, afegirem la llet, els tomàquets, una mica de pebre, julivert, nou moscada i deixem el foc suau perquè la carn absorbeixi la llet. Agafem la pastanaga que hem cuit i tallat a dauets i l'afegim a la salsa.

Finalment prepararem la pasta en aigua bullint salada (1 l d'aigua per cada 100 grams de pasta) i la escorrem bé. La barregem amb la salsa i li afegim el formatge parmesà ratllat.

  • Tipus de recepta
    Plat principal
  • Característiques
    Carn
  • Temps total
    45 minuts
Average: 4.2 (17 votes)

Productes relacionats

Julivert

Nou moscada

Pebre negre

Sal marina amb caiena