- 300 g de pasta fresca
- 400 g de carn picada
- 500 g de tomàquets
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 copa de vi negre
- 125 ml de llet
- 50 g de parmesà
- 250 ml de beixamel
- Oli d'oliva
- Nou moscada
- Julivert
- Pebre negre
- Sal
Posem en un cassó aigua a bullir. Pelem la pastanaga i quan bulli l'aigua la posem deixant-la coure durant 15 minuts.
Agafem la ceba, la piquem i la posem en una paella amb oli d'oliva i una mica de sal. Deixem que es faci a poc a poc fins que es posi transparent.
Mentrestant, pelem els tomàquets, els traiem les llavors i els tallem en trossos molt petits. Reservem.
Quan la ceba estigui al punt, hi afegim la carn picada i amb l'ajuda d'una espàtula de fusta separem bé la carn perquè quedi solta. Quan la carn i la ceba estiguin daurades afegirem mitja cullerada petita amb sal i vi negre, deixant que s'evapori el vi gairebé íntegrament. Quan hagi desaparegut el vi, afegirem la llet, els tomàquets, una mica de pebre, julivert, nou moscada i deixem el foc suau perquè la carn absorbeixi la llet. Agafem la pastanaga que hem cuit i tallat a dauets i l'afegim a la salsa.
Finalment prepararem la pasta en aigua bullint salada (1 l d'aigua per cada 100 grams de pasta) i la escorrem bé. La barregem amb la salsa i li afegim el formatge parmesà ratllat.
-
Tipus de receptaPlat principal
-
Temps total45 minuts