Pastís d'albergínia i vedella

Ingredients
  • 6 làmines de lasanya
  • 400 g de carn picada
  • 500 g de tomàquets
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 copa de vi negre
  • 125 ml de llet
  • 50 g de parmesà
  • 250 ml de beixamel
  • Oli d'oliva
  • Nou moscada
  • Julivert
  • Pebre negre
  • Sal
Preparació

Posem en un cassó aigua a bullir. Pelem la pastanaga i quan bulli l'aigua la posem deixant-la coure durant 15 minuts.

Agafem la ceba, la piquem i la posem en una paella amb oli d'oliva i una mica de sal. Deixem que es faci a poc a poc fins que es posi transparent.

Mentrestant, pelem els tomàquets, traiem les llavors i els tallem en trossos molt petits. Reservem.

Quan la ceba estigui al punt, hi afegim la carn picada i amb l'ajuda d'una espàtula de fusta separem bé la carn perquè quedi solta. Quan la carn i la ceba estiguin daurades afegirem mitja cullerada petita amb sal i vi negre deixant que s'evapori el vi gairebé íntegrament. Quan hagi desaparegut el vi, afegirem la llet, els tomàquets, una mica de pebre, julivert, nou moscada i deixem el foc suau perquè la carn absorbeixi la llet.

Agafem la pastanaga que hem cuit i tallat a dauets i l'afegim a la salsa.

Mentre es fa la salsa prepararem la salsa beixamel i la pasta.

Posarem 3 l d'aigua a escalfar. Quan bulli afegirem tres cullerades petites amb sal i les fulles de lasanya. Com cada tipus de pasta és diferent serà millor que llegeixis les instruccions del paquet abans de seguir. Quan la pasta estigui a punt, la posem amb cura en un escorredor gran i la refresquem sota l'aixeta. Quan estiguin fredes i ben escorregudes posem un tovalló gran de tela en una taula i col·loquem les làmines de lasanya una al costat de les altres perquè s'escorri tota l'aigua que li quedi.

Posem el forn a escalfar a 200ºC.

A continuació, agafem una safata de forn i la freguem amb una mica de mantega perquè no s'enganxin les fulles de lasanya. Col·loquem un full de lasanya sobre de la safata i escampem una quarta part de la salsa bolonyesa. Col·loquem un altre full a sobre, repartim una altra quarta part i tornem a col·locar un altre full de lasanya a sobre. Repetim aquest procés amb l'altra lasanya. Seguidament tirem diverses cullerades de beixamel i formatge ratllat sobre cada lasanya i les posem al forn amb el gratinador encès (si el tens) durant 7 minuts.

  • Tipus de recepta
    Plat principal
  • Característiques
    Carn
  • Temps total
    45 minuts
Encara sense vots

Productes relacionats

Julivert

Nou moscada

Pebre negre

Sal marina gruixuda