- 400 g de farina
- 200 g de mantega
- 75 g de vainillina
- 2 ous
- Llevat
- Anís en gra
- Canyella mòlta
- Clau mòlt
- 25 g de llimona confitada ja picada
- 25 g de taronja confitada ja picada
- 50 g de panses picades
- 50 g d'ametlles picades
- 2 pomes
- 1 pera
- 2 cullerades de sucre morè
- 1 llimona
En un bol, batem la mantega amb el sucre. Quan s'hagi format una pasta uniforme, afegirem els ous i seguirem barrejant.
En un altre bol, barrejarem 300 g de farina amb una culleradeta de llevat. Afegirem una culleradeta d'anís gra, de canyella i mitja de clau, la llimona, la taronja, les panses, les ametlles i la meitat de la mantega i el sucre prèviament batut. Barregem i afegim la resta de la mantega -anem remenant -.
Pastem sobre una superfície harinada, on repartirem la massa en vuit motlles per a magdalenes i les enfornarem 20 minuts a 160 ºC.
Per a la compota, pelarem i tallarem les fruites en vuitens. Seguidament escalfem la mantega amb el sucre en una olla fins a formar un caramel. Li afegim la fruita i el suc de mitja llimona i la seva pell ratllada. Ho tapem i ho deixem coure 15 minuts a foc baix.
Un cop acabada la compota la repartirem per sobre de les vuit magdalenes prèviament enfornades.
-
Tipus de receptaPostre
-
Temps total1 hora 30 minuts