Mandonguilles de rap i sípia

Ingredients
  • 500 g de sípia
  • 400 g de rap
  • 1 ou
  • 1 molla de pa mullada en llet
  • All i julivert
  • Pebre negre
  • 4 cullerades de farina
  • 1 ceba
  • 400 cc de brou de peix
  • 1 copa de vi blanc
  • 1 nyora
  • 1 rodanxa de pa fregit
  • 60 g d'avellanes
  • Oli d'oliva
  • Sal rosa
Preparació

Trossegem el rap molt petitó juntament amb les potes i les rebaves de la sípia (es reserva el cos), barregem l'all i julivert juntament amb el rap i la sípia, i li afegim la molla de pa mullada en llet, l'ou, i una mica de farina si es queda molt tova la massa. Afegim també una mica de sal i un pessic de pebre negre.

Donem forma a les mandonguilles, les passem per farina, les fregim en oli i les reservem en un plat amb paper absorbent.

En una cassola sofregim la nyora (prèviament tallada), procurant que no es cremi, la reservem. Sofregim la ceba molt picada i li afegim el cos de la sípia tallada a trossos, i el tomàquet fregit. Ho ofeguem tot junt i passats un parell de minuts, afegim una mica de farina perquè espesseixi i el vi blanc, deixant que s'evapori l'alcohol i aboquem el brou de peix, les mandonguilles i la nyora que es tenia reservada. Ho deixem que bulli a foc lent durant 15 minuts.

Mentre tant, en un morter triturem les avellanes torrades, l'all julivert i el pa fregit, convertint-lo en una pasta que afegirem a la cassola. Bullim 15 minuts més controlant el foc, i estarà llest per servir.

  • Tipus de recepta
    Plat principal
  • Característiques
    Peix i marisc
  • Temps total
    60 minuts
Encara sense vots

Productes relacionats

All i julivert

Pebre negre

Pebrot vermell

Sal rosa de l'Himalaia