- 500 g de sípia
- 400 g de rap
- 1 ou
- 1 molla de pa mullada en llet
- All i julivert
- Pebre negre
- 4 cullerades de farina
- 1 ceba
- 400 cc de brou de peix
- 1 copa de vi blanc
- 1 nyora
- 1 rodanxa de pa fregit
- 60 g d'avellanes
- Oli d'oliva
- Sal rosa
Trossegem el rap molt petitó juntament amb les potes i les rebaves de la sípia (es reserva el cos), barregem l'all i julivert juntament amb el rap i la sípia, i li afegim la molla de pa mullada en llet, l'ou, i una mica de farina si es queda molt tova la massa. Afegim també una mica de sal i un pessic de pebre negre.
Donem forma a les mandonguilles, les passem per farina, les fregim en oli i les reservem en un plat amb paper absorbent.
En una cassola sofregim la nyora (prèviament tallada), procurant que no es cremi, la reservem. Sofregim la ceba molt picada i li afegim el cos de la sípia tallada a trossos, i el tomàquet fregit. Ho ofeguem tot junt i passats un parell de minuts, afegim una mica de farina perquè espesseixi i el vi blanc, deixant que s'evapori l'alcohol i aboquem el brou de peix, les mandonguilles i la nyora que es tenia reservada. Ho deixem que bulli a foc lent durant 15 minuts.
Mentre tant, en un morter triturem les avellanes torrades, l'all julivert i el pa fregit, convertint-lo en una pasta que afegirem a la cassola. Bullim 15 minuts més controlant el foc, i estarà llest per servir.
-
Tipus de receptaPlat principal
-
Temps total60 minuts