- 225 g de cigrons
- 1 ceba a trossos
- 2 grans d'all
- 1 culleradeta de comí
- 2 culleradetes de julivert fresc picat
- 4 cullerades de farina
- Sal
- Oli per fregir
Barrejarem en una batedora els primers 5 ingredients de forma que quedi una pasta, no un puré. El passem a un bol i li afegim la farina (barrejarem a mà). La textura hauria de ser com una massa de pa. Ho deixem reposar mínim 30 minuts, fins a 2 hores.
Posem una paella al foc i li afegim l'oli deixant-lo escalfar. Formem boles de 2 cm (si la barreja no es manté unida, afegir una mica més de farina a la massa). És més fàcil manipular la massa amb les mans una mica humides.
Quan l'oli estigui a 180 ºC, fregirem les boles de 2 a 3 minuts fins que estiguin daurades. Un cop daurades les deixarem amb una mica de paper de cuina per treure'n l'oli extra. Finalment ho servirem calent.
El servirem muntant un plat amb pa de pita, verdures d'amanida (enciam, tomàquet, ceba, cogombre), i la salsa hummus o fins i tot una salsa picant. Podríem afegir una mica de pebre de caiena abans de batre la barreja per donar un toc picant.
-
Tipus de receptaPlat principal
-
Temps total30 minuts