Cigrons al safrà

Ingredients
  • 400 g de cigrons
  • 1 ceba
  • 1 porro
  • 1 pastanaga
  • 6 alls
  • 2 patates
  • Safrà
  • Oli d'oliva verge extra
  • Sal
Preparació

Posem els cigrons en remull en una quantitat d'aigua que sigui tres vegades el seu volum; la nit anterior. Al matí següent posem una cassola a foc lent amb els cigrons coberts amb aigua tres dits per sobre. Afegim la ceba, la pastanaga, el porro i les dents d'all, totes les verdures trossejades i pelades. Afegim abundants brins de safrà, en funció de tot el que ho vulguem aromatitzar, a més d'un generós raig d'oli d'oliva verge.

Deixem fer a foc lent, gairebé sense borbolls i tapat, fins que el llegum estigui tou. En aquest moment, afegirem les patates pelades i trossejades en trossos d'uns tres centímetres, així com la sal, mantenint deu minuts més. Provem, rectifiquem de sal i oli i si està en el seu punt retirem del foc. Cal anar movent la cassola i deixar-la reposar abans de servir.

  • Tipus de recepta
    Plat principal
  • Característiques
    Saludable
    Vegana
    Vegetals i llegums
    Vegetariana
  • Temps total
    1 hora 20 minuts
Encara sense vots

Productes relacionats

Ceba i all

Sal negra de l'Himalaia