- 400 g de cigrons
- 1 ceba
- 1 porro
- 1 pastanaga
- 6 alls
- 2 patates
- Safrà
- Oli d'oliva verge extra
- Sal
Posem els cigrons en remull en una quantitat d'aigua que sigui tres vegades el seu volum; la nit anterior. Al matí següent posem una cassola a foc lent amb els cigrons coberts amb aigua tres dits per sobre. Afegim la ceba, la pastanaga, el porro i les dents d'all, totes les verdures trossejades i pelades. Afegim abundants brins de safrà, en funció de tot el que ho vulguem aromatitzar, a més d'un generós raig d'oli d'oliva verge.
Deixem fer a foc lent, gairebé sense borbolls i tapat, fins que el llegum estigui tou. En aquest moment, afegirem les patates pelades i trossejades en trossos d'uns tres centímetres, així com la sal, mantenint deu minuts més. Provem, rectifiquem de sal i oli i si està en el seu punt retirem del foc. Cal anar movent la cassola i deixar-la reposar abans de servir.
-
Tipus de receptaPlat principal
-
Temps total1 hora 20 minuts