- 2 kg de patates
- 4 cebes grans
- 1 kg de tomàquet triturat
- Caiena en branca
- 2 alls
- Julivert
- Ametlles torrades
- 1 got vi de xerès
- Oli d'oliva
- Sal
Amb l'ajuda de la batedora triturem les cebes fins convertir-les en puré. Posem una part de l'oli d'oliva en una cassola prou gran perquè hi càpiguen després tots els ingredients. Quan l'oli estigui ben calent, tirem la ceba triturada i la deixem reduir fins que estigui daurada. Afegim el tomàquet triturat i remenem. Seguidament, mentre el tomàquet entra en ebullició, triturem els alls, una cullerada petita de julivert, les 6 ametlles, la meitat de la sal, les quatre caienes i el vi de xerès, i l'afegim a la cassola sense deixar de remoure a foc mitjà.
Pelem i netegem bé les patates i les tallem en quadrats gruixuts. Un cop netes, les fregim en una paella amb la resta de l'oli fins que estiguin daurades, han de quedar ben fregides però no desfetes. Les traiem de la paella i deixem escórrer l'oli en un recipient amb paper perquè absorbeixi l'excedent del mateix i les salem amb la resta de la sal.
Seguidament les afegim a la cassola i remenem amb cura de tant en tant fins que el tomàquet s'hagi espessit, que és quan la salsa estarà a punt.
Es serveix calent o temperat, millor que no cremi massa, ja que sol picar.
-
Tipus de receptaEntrant / Aperitiu
-
Temps total40 minuts