El lluç amb salsa verda és una recepta tradicional i senzilla de la gastronomia basca. Amb pocs ingredients i una bona lluç tindràs un plat exquisit.
Ingredients
- Supremes de lluç (4)
- Cloïsses blanques DANI (1 llauna)
- Espàrrecs blancs (4)
- Vi blanc (100 ml)
- Brou de peix (250 ml)
- Farina de blat (10 gr)
- Julivert (gran quantitat)
- Ceba escates (2 cullerades)
- All escates (2)
- Oli d'oliva
- Sal
- Pebre
Preparació
-
En una cassola gran abocar oli d'oliva, un fons suficient per sofregir. Posem la ceba en escates i l'all en escates DANI, i el posem a foc lent. Incorporem la farina i remenem bé 2 minuts.
-
Després incorporem el vi blanc i el brou de peix, ho anem remenant i ho deixem coure durant 10 minuts. Mentrestant, a les supremes de lluç les salpebrem, amb cura que no ens surt massa.
-
Incorporem el julivert i les rodanxes de lluç. Tapem la cassola i deixem coure a foc mig 5 minuts.
-
Després, escorrem els espàrrecs i les cloïsses en conserva, i els incorporem. I ja tenim el nostre plat llest per servir!
-
CantitatsPer 4 persones
-
Tipus de receptaPlat principal
-
Tipus de cuinaCuina basca
-
Temps de preparació5 minuts
-
Temps de cuinat15 minuts
-
Temps total20 minuts