- 10 fulls de lasanya
- 3 llaunes de tonyina
- Espinacs frescos o congelats
- 1 ceba
- Un pebrot petit
- 1 gra d'all
- 1/2 l de llet
- 2 cullerades de farina
- 1 cullerada de mantega
- Pebre
- Nou moscada
- Oli d'oliva
- Formatge ratllat
- Sal
Primer posem a coure la pasta de lasanya en abundant aigua amb sal i oli. Un cop cuita la refresquem amb aigua freda i reservem.
En un recipient piquem la ceba, el pebrot, el gra d'all i els daurem en una paella. Quan estiguin tendres hi afegim la tonyina escorreguda. El remenem, salpebrem i reservem.
Bullim els espinacs i els escorrem. Preparem una paella amb una mica d'oli i posem una mica de ceba a fregir, quan aquesta estigui picada hi afegim els espinacs escorreguts i ofeguem una mica. Salpebrem i reservem.
A continuació engreixem una font de forn amb mantega, posem una capa de pasta, estenem una capa del condiment amb tonyina i damunt una altra capa de pasta. Continuem el procés amb una capa del condiment d'espinacs, i repetim el procés fins quedar-nos sense làmines de pasta.
Posem a preescalfar el forn a 180ºC.
Seguidament preparem la salsa beixamel. Escalfem la mantega i ofeguem en ella la farina fins que quedi daurada. En aquest moment afegim la llet a poc a poc, salpebrant, i la deixem al foc suau fins aconseguir una fina crema.
Cobrim la lasanya amb la salsa beixamel, empolvorem amb el formatge ratllat i gratinem al forn a 180º C durant mitja hora. Servim calent.
-
Tipus de receptaPlat principal
-
Temps total1 hora 30 minuts