Focaccia de romaní

Ingredients
  • 1 kg de farina
  • 2 cullerades de romaní
  • 2 cullerades de pebre rosa
  • 25 g de ceba seca en escates
  • 50 g de llevat fresc
  • 2 tasses d'aigua
  • 1/2 tassa d'oli d'oliva
  • 1 cullerada sal fina
  • Sal gruixuda
Preparació

En una superfície antiadherent col·loquem la farina formant un cercle. Afegim la sal a les vores i en la part central deixem caure el llevat dissolt en una tassa d'aigua a temperatura ambient. Amassem bé i deixem reposar la massa durant 10 minuts amb un drap humit a sobre.

Un cop reposada, afegim el romaní, el pebre rosa (prèviament picat), les escates de ceba, l'oli i anem afegint aigua a mesura que anem pastant fins aconseguir una textura uniforme.

En una placa de forn allarguem la massa amb la forma que més ens agradi i la pintem amb oli d'oliva.

Empolvorem una mica de sal gruixuda, una mica mes de romaní i tornem a tapar la massa amb el mateix drap fins que ens dupliqui la mida. Un cop hagi fermentat, cuinem la massa al forn prèviament escalfat a temperatura mitjana sobre uns 30 minuts. Deixem que es refredi, la empolvorem amb romaní i ja estarà a punt per servir.

  • Tipus de recepta
    Plat principal
  • Característiques
    Vegana
    Vegetariana
  • Temps total
    1 hora 30 minuts
Average: 2 (1 vote)

Productes relacionats

Sal marina escames

Sal marina gruixuda