- 500 g de tomàquets
- 1 escalunya
- Oli d'oliva
- 1/8 l de brou de verdura
- Sucre
- 2 cullerades de crema fresca
- Unes fulletes de marduix fresca
- Fines herbes
- Pebre blanc
- All
- Sal
Escaldem els tomàquets amb aigua bullint, deixant-los una estoneta a l'aigua, i els refresquem amb aigua freda perquè ens sigui més fàcil pelar-los. A continuació els tallem a daus petits i els reservem.
D'altra banda, pelem i piquem l'escalunya ben fina i li incorporem una cullerada d'all mòlt.
En un recipient amb tapa per a microones, posem l'escalunya, l'all i oli d'oliva, i sense tapar-lo de moment, ho ofeguem 1 minut a potència mitjana.
Afegim el tomàquet que havíem reservat, el brou i les fines herbes, assaonem amb sal, pebre blanc i un polsim de sucre.
Tornem a tapar el recipient i aquesta vegada ho escalfem 6 minuts a potència mitjana, i ho passem tot per la batedora fins que ens quedi una crema homogènia. En aquest punt, provem la nostra barreja per poder rectificar la sal al gust i afegim la crema fresca. Podem tornar a escalfar tot junt o incorporar la crema ja calenta. La servirem en un bol acompanyada d'una fulletes de marduix fresca.
-
Tipus de receptaEntrant / Aperitiu
-
Temps total30 minuts