Ingredients
- 3 llaunes de cloïsses al natural
- 1 tassa de ceba picada
- 1 tassa d'api tallat en cubs
- 4 patates tallades en cubs
- 1 tassa de pastanagues tallades en cubs
- 3/4 tassa de farina
- 170 gr de mantega
- 500 cc de crema de llet
- 400 cc de llet descremada
- 2 cullerades de vinagre de vi
- Pebre negre
- Farigola
- Sal
Preparació
Colem les cloïsses i reservem el suc de les llaunes. Col·loquem el suc en una olla a foc mitjà amb la ceba, l'api, la pastanaga i les patates. Afegim aigua fins a cobrir els vegetals i els cuinem fins que estiguin ben tendres.
Mentrestant en una paella gran, desfem la mantega a foc lent. Afegim la farina i batem fins aconseguir una crema ben homogènia i sense grumolls. Afegim la crema i la llet i seguim batent fins que estigui ben espessa i suau. Finalment, afegim els vegetals amb el seu suc. Escalfem bé, sense deixar que bulli.
Incorporem les cloïsses just abans de servir. Si es cuinen massa, quedaran molt gomoses. Quan les cloïsses estiguin calents, afegirem el vinagre, la farigola i salpebrem al gust.
-
Tipus de receptaEntrant / Aperitiu
-
Temps total30 minuts