A Xile i el Perú, les cloïsses reben el nom de "taques" i cuinar-així és molt típic. Amb aquesta recepta tan ràpida i senzilla, reinventem el sabor d'aquest marisc i gaudirem d'un plat deliciós.
Ingredients
- Cloïsses rosades (2 llaunes)
- Formatge parmesà ratllat (4 cullerades)
- Mantega
- Pebre negre
- Julivert
- Oli d'oliva
- Sal
Preparació
¡Oïda xef!
Sabies que les cloïsses destaquen pel seu alt valor en proteïnes d'alt valor biològic i el poc aportació en hidrats de carboni i greixos?
- Obrim la nostra llauna de cloïsses rosades i les servim en una font de forn.
- Afegim entre 3 i 4 cullerades de mantega per sobre de la font.
- Ara, empolvorem el formatge parmesà acabat de ratllar. La quantitat dependrà de l'gust de cadascú.
- Afegim una mica de sal i pebre abans d'enfornar.
- Amb el forn preescalfat a 180 º C, cuinem les cloïsses durant uns 5 minuts aproximadament. Estaran llistes quan el formatge s'hagi fos.
- Servim immediatament sense deixar refredar i gaudir, amb un toc de julivert i llimona sobre cada cloïssa a l'hora de servir.
Quant la font surti de l'forn, tots apareixeran a la cuina per no quedar-se sense els seus taques a la parmesana.
-
Cantitats4 persones
-
Tipus de receptaEntrant / Aperitiu
-
Tipus de cuinaXilena
-
Temps de preparació10 minuts
-
Temps de cuinat5 minuts
-
Temps total15 minuts