Amanida Cèsar

Ingredients
  • 1 enciam romà
  • 2 pits de pollastre
  • 2 tires de bacó
  • 4 llesques de pa de motlle
  • 40 g de parmesà laminat
  • 1 culleradeta de mantega
  • Oli per fregir

Per a la salsa:

  • 2 ous
  • 1 gra d'all
  • Oli de gira-sol
  • Suc de mitja llimona
  • 6 filets d'anxova
  • Un polsim de pebre negre mòlt
  • 2 cullerades soperes de parmesà ratllat
  • Una mica de sal
Preparació

Rentem bé l'enciam i el posem a escórrer. Traiem les escorces a les llesques de pa i les tallem a dauets quadrats. Seguidament posem en una paella una cullerada d'oli d'oliva a escalfar, i quan estigui calent hi afegim el pa, fregint-lo lleugerament. El reservem sobre paper de cuina per absorbir algun possible excés d'oli. Farem el mateix amb les dues tires de bacó.

Traiem les restes de pa i afegim dues cullerades d'oli per daurar el pit de pollastre que ha d'estar net i tallat a tiretes. Quan quedi ben daurat el reservem també sobre paper absorbent de cuina.

Preparem la salsa: posarem en un got de la batedora un gra d'all pelat a trossets (treu el centre de l'all), 3 filets d'anxova, 1 ou sencer i un rovell, una cullerada de postres de suc de llimona, un pessic de pebre i finalment afegirem l'oli d'oliva i el parmesà ratllat. Comencem a batre i pararem només quan veiem que el fons està completament emulsionat (barrejat, amb pinta de maionesa).

Trossegem l'enciam, que ha d'estar ben escorregut, i el posem a la enciamera. Afegim el pollastre, el pa, les 3 anxoves restants (tallades a trossos), el bacó (també trossejat) i els 40 grams de formatge parmesà ratllat en làmines.

Finalment amanirem amb la salsa Cèsar i la servirem immediatament perquè el pa no s'estovi amb la salsa.

  • Tipus de recepta
    Plat principal
  • Característiques
    Carn
    Vegetals i llegums
  • Temps total
    30 minuts
Encara sense vots

Productes relacionats

Pebre negre

Sal marina gruixuda