Les torrijas són un dolç típic que es prepara a Espanya per Setmana Santa. És una recepta fàcil i barata. Es poden fer de diferents sabors. Aquí trobaràs la recepta tradicional.
Ingredients
- Barra de pa (del dia anterior preferiblement)
- 1 Litre de llet
- 60 gr de Sucre
- Canyella (1 branca)
- 2-3 ous
- Oli d'oliva
- Canyella mòlta
Preparació
S'utilitza una barra de pa dur perquè absorbeixi millor la llet i la torrija quedi sucosa. La clau és que les llesques absorbeixin la major quantitat de llet, així la molla quedarà cremosa.
- Tallem la barra en llesques d'uns 2-3cm. Reservar per després.
- En un pot posem la llet (1 L), el sucre (60 gr) i la branca de canyella. Portem a ebullició i apaguem, per evitar que es vessi. Deixem 5 minuts de minuts tapat infusionant perquè la llet agafi el gust de la canyella.
- Posem les llesques distribuïdes en una font gran, i després els aboquem per sobre la llet una a una, i poc a poc. No cal utilitzar tota la llet. La idea és que la molla absorbeixi la llet i s'amari bé.
- Deixem uns minuts i tornem a abocar una mica de llet perquè el pa absorbeixi més. Com més absorbeix (sense degotar) més sucosa quedarà la torrija.
- Deixem reposar la llesca mitja hora a la llet i després les fregim.
- Batem els ous (2-3) en un bol i reservem.
- Barregem sucre i canyella en un bol, per quan estigui fregida la torrada de Santa Teresa, escampar la barreja per sobre.
- Posem oli a la paella. Un dit d'oli mínim. Escalfem fins 170º-180º.
- Ara, una a una, passem la torrada de Santa Teresa en l'ou i després les dipositem en l'oli, amb cura que no s'enfonsi. Les fregim un parell de minuts cada costat.
- Quan estiguin daurades les traiem i escorrem en paper. Empolvorem sobre el sucre i canyella mòlta.
- Deixar refredar i ja podem gaudir-ne!
Si voleu provar nous sabors es pot afegir a la llet porto o una branca de vainilla perquè infusioni.
-
Cantitats15 porcions
-
Tipus de receptaPostre
-
Tipus de cuinaEspanyola
-
Temps de preparació1 hora
-
Temps de cuinat20 minuts
-
Temps total1 hora 20 minuts