● 500g farina
● 70g vainillina ensucrada
● 1 culleradeta sal
● 10g llevat
● 1 ou
● 250ml llet
● 50g mantega
● 1 culleradeta anís estrellat mòlt
● 1,5 culleradetes canyella mòlta
● 100g sucre bru
● 2 cullerades mantega
● 1 cullerada d'aigua
● 5-6 cullerades de sucre glass
Primer, posem tots ingredients de la massa en un bol: farina, vainillina ensucrada, sal i llevat. Un cop barrejats, afegim l'ou batut, juntament amb la llet i la mantega fosa. Barrejarem tot molt bé fins que la massa no s'enganxi als dits. La deixem reposar en un altre bol durant dues hores, cobert amb un drap de cuina en un lloc a temperatura ambient.
Mentre esperem, podem començar amb el farcit, triturant l'anís estrellat amb un molinet de cafè, fins convertir-lo en pols. Amb dues o tres estrelles serà suficient. A continuació, ho barregem amb la canyella mòlta i el sucre moreno.
Quan la massa hagi doblat el seu volum, la traiem del bol i la posem sobre una superfície amb farina. La estenem amb el corró formant un rectangle d'un gruix no superior a mig centímetre. El següent que farem serà estendre la mantega del farcit per tota la superfície de la massa i, a sobre, escampar la barreja de sucre i canyella.
Ara, doblem la massa començant per la part més allargada, obtenint rotllets que formin una espiral. Un cop doblegat, tallem amb un ganivet de serra els rotllets (1 cm de gruix aproximadament). Els posem a la safata del forn, deixant separació entre ells, ja que doblen el seu volum al enfornar. Després, els deixem tapats amb un drap de cotó durant 1 hora i mitja més, perquè tornin a doblar el seu volum. Després preescalfar el forn a 200 º C, fiquem la safata i posem al forn 10-12 minuts a 180º, fins que es posin daurats.
Finalment, deixem que es refredin mentre preparem el glacejat, barrejant els ingredients restants (aigua i sucre glass) en un bol petit, fins a obtenir una textura densa i cremosa. El nostre pas final serà estendre una mica d'aquest glacejat per sobre de cada rotllet ... i ja estarien!
-
Tipus de receptaPostre
-
Temps total1 hora