Per macerar el pollastre:
- 800 g de pollastre
- 1/2 culleradeta de Xile mòlt
- mig suc de llimona i sal
- 200 g de iogurt
- 1 culleradeta de massala
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 3 alls
Per a la salsa:
- 2 tomàquets
- 1 ceba
- 2 alls
- 1 cullera de massala
- 2 cullerades d'oli de gira-sol
- 1/2 culleradeta de sucre
- 100 ml de llet de coco i sal
Les espècies tenen la capacitat per transformar el més insípid dels plats en una exquisidesa. Les combinacions són infinites, tantes com cuiners. No obstant això hi ha barreges que, per bé que funcionen, s'han guanyat un nom propi. Tal és el cas del Garam masala, que es tradueix al castellà com a barreja calenta, és una combinació d'espècies originàries del nord de l'Índia. Si ets aficionat a la cuina hindú no et pots perdre aquesta recepta.
ELABORACIÓ:
Hem utilitzat pits, però es pot utilitzar qualsevol altra part del pollastre sempre que estigui net d'ossos i pell.
- Es tallen unes incisions i s'assaona amb la sal, el xili mòlt i el suc de llimona. Deixem al fred uns 30 minuts.
- Traiem i macerem amb el iogurt, el garam massala, l'oli i les dents d'all picades. Deixem durant almenys tres hores en fred.
- Tot seguit rostim al forn a 230 ºC durant uns 15-20 minuts. Traiem, tallem trossos com 1 cm d'amplada i reservem.
Preparem la salsa.
- En una cassola se salteja l'all i s'hi afegeix la ceba i quan comenci a daurar-se afegeix els tomàquets picats i deixa que s'estovin durant uns minuts.
- Hi afegim les, la sal i el sucre i reforcem amb una cullerada de garam massala.
- Afegeix-hi la llet de coco i el pollastre trossejat. Deixa-ho coure uns 5 minuts i serveix-ho calent.
DEGUSTACIÓ:
Servim el pollastre garam massala acompanyat d'arròs basmati i del famós pa nan. Podem elevar el to del picant segons els gustos i servir el pollastre amb una mica de coriandre fresc picat.
-
Cantitats4 persones
-
Tipus de receptaPlat principal
-
Tipus de cuinaIndia
-
Temps de preparació10 minuts
-
Temps de cuinat30 minuts
-
Temps total40 minuts