1 kg de gambó
2 tiges d´api
1 porro
1 ceba tendra
1 pebrot verd
1 llauna de 800 gr de tomàquet a trossos
2 c/s d'espècies Cajín DANI
1 culleradeta de postres de farina
1/2 llimona
Un dels tresors que amaga la selecció d'espècies de DANI és la barreja cajun, Una combinació d'espècies típica del sud dels Estats Units, i és que la gastronomia cajú és molt rica quant a tradició i cultura culinària, i també si parlem de sabors i aromes. Per això les preparacions clàssiques de Louisiana han estat la inspiració per elaborar aquestes delicioses gambes cajun.
- El primer pas és pelar els gambons, reservant els caps i les pells. Guardem els cossos tapats a la nevera.
- En una mica d'oli d'oliva saltegem els caps i les pells fins que quedin daurades. Afegim aigua i ho deixem coure 30 minuts, després ho colem i guardem (necessitarem uns 500 ml de brou).
- En una olla escalfem un fons d'oli d'oliva i hi posem les verdures ben picades. Hi afegim la farina, la barreja d'espècies cajú. Remenem durant un minut, mentre la meravellosa olor de les espècies cajú inunden la nostra cuina.
- En aquest punt afegim el tomàquet i el brou i ho deixem coure tot fins que redueixi i espesseixi. Això trigarà uns 45 minuts.
- Hi afegim els cossos dels gambons, tapem l'olla i els deixem durant tres minuts. Rectifiquem el guisat amb el suc de la mitja llimona, sal i pebre.
- Retirem del foc, empolvorem amb el julivert o el coriandre picat i les gambes cajun ja estan a punt per servir.
EMPLATAT:
Quan preparis aquestes gambes cajun necessitaràs algun ingredient que reculli la salsa.
Nosaltres solem recomanar un arròs basmati integral, ja que la consistència dels grans d´aquest tipus d´arròs és un contrapunt a la melositat de la salsa. També pots fer servir couscous o fins i tot uns grans de blat o ordi poden quedar molt bé. Recorda servir sempre els plats per separat: en una safata els gambons i en una altra la guarnició.
TRUCS:
És important corregir l'acidesa dels guisats que tenen una base de tomàquet. Qualsevol endolcidor ajudarà en aquesta tasca: sucre de canya, mel, xarops…
La farina la fem servir perquè aquest plat està inspirat en el gumbo, un guisat molt espès. Si no voleu utilitzar la farina, poseu una mica d'ametlla mòlta per aconseguir el gruix necessari.
No oblidis tallar les verdures del sofregit a trossets molt petits. El protagonista daquesta recepta és el gambó i no vol competència!
-
Cantitats4 persones
-
Tipus de receptaPlat principal
-
Tipus de cuinaAmericana
-
Temps de preparació15 minuts
-
Temps de cuinat1 hora 15 minuts
-
Temps total1 hora 30 minuts