- 300 g de farina
- 250 g de sucre
- Llevat
- 3 ous
- 1 tasseta de llet
- Oli de gira-sol
- Anís
- 1 llimona
- Mantega
- Sal
Per començar agafem els ous i separem les clares dels rovells. Col·loquem les clares en un bol ben sec i les batem a punt de neu. En aquest mateix recipient, hi afegim la farina tamisada amb les dues cullerades de llevat i barregem lentament per no perdre la esponjositat de les clares.
En un altre recipient barregem el sucre amb els rovells, l'oli, la llet, una cullerada d'anís i la sal. A aquesta última barreja li afegirem el contingut del bol amb les clares d'ou i la farina. Finalment, afegim la ratlladura de la pell d'una llimona, només la part groga.
Preescalfem el forn a 180º. Untem un recipient rectangular amb la mantega i ho empolvorem amb una mica de farina (per evitar que s'enganxi). Hi tirem dins la preparació i el posem a enfornar. Quan les vores del pa de pessic s'enfosqueixin, podem punxar amb un escuradents i si surt net és que està acabat. Per decorar podem posar sucre glacé per sobre.
-
Tipus de receptaPostre
-
Temps de preparació15 minuts
-
Temps de cuinat45 minuts
-
Temps total60 minuts