- 60 g de panses
- 2 ous
- 90 g de sucre
- 120 g de mantega
- 300 g de farina
- 1 cullerada de llevat
- 125 ml de llet
- 100 ml de xerès
- 60 g de pell de taronja confitada
- 30 g de pinyons
- 1/2 l d'aigua temperada
Remullem les panses en aigua temperada i de mentre deixem estovar la mantega a temperatura ambient. Seguidament trossegem la pell de la taronja a daus. Tamisem la farina i barregem amb el llevat en pols. Separem els rovells de les clares dels ous i muntem les clares a punt de neu.
Batem els rovells en un bol juntament amb el sucre fins que la barreja adquireixi una textura lleugera. Afegim 90 g de mantega i, a poc a poc, afegim la farina tamisada i la llet; i barregem. Incorporem el xerès, les panses, la taronja, els pinyons i les clares batudes a punt de neu i ho pastem bé.
Untem 8 motlles per a magdalenes amb la mantega restant i els omplim amb la massa fins a aconseguir dos terços de la seva capacitat. Cobrim els motlles amb paper de forn perquè no es cremin per sobre i els posem al forn una hora a 180º.
Els retirem i els deixem reposar 30 minuts. Els extraiem dels motlles i servim.
-
Tipus de receptaPostre
-
Temps total1 hora 30 minuts