La llet fregida és un dolç típic que es prepara a Espanya. Un dolç cremós i senzill amb el qual sorprendre als teus comensals. Aquí trobaràs la recepta tradicional.
Ingredients
- Llet (1 Litre)
- Sucre (120 gr)
- Maicena (120 gr)
- Pell de llimona (1)
- Pell de taronja (1)
- Vainilla líquida (1 culleradeta)
- Canela branca (1)
- Ous (3)
- Farina (50 gr)
- Oli d'oliva
Preparació
- Primer preparem les pells d'1 taronja i 1 llimona. Amb un pelador (i amb cura de no agafar la part blanca en la mesura del possible) retirem la pell a la fruita.
- Del litre de llet, una part l'aboquem en un got i reservem. L'altra la posem en un pot.
- Afegim a l'cassó la pell de taronja, de llimona, canyella branca (1 branca) i el sucre (120 gr).
- Posem a foc lent la llet, perquè infusioni els sabors. Quan comenci a bullir comptem 10 minuts i retirem el cassó de foc. Reservem.
- Afegeix la maizena a la llet de l'got i remenem fins que es dilueixi. Després incorporem la vainilla líquida.
- Colem la llet en una cassola a part i barregem amb la llet de l'got (que conté la maizena). Barregem bé i la posem a foc. Anem deixant que s'espesseixi sense deixar de remenar. Quan estigui cremós, retirem de foc.
- Aboquem la barreja en una safata perquè es refredi i la cobrim amb un film de cuina perquè no faci crosta. Cal deixar-la refredar completament. Primer a temperatura ambient i després a la nevera, al menys 4 hores.
- Un cop ha passat el temps de repòs, podem tallar les porcions (uns quadrats de 4CM x 4CM aproximadament). Amb cura traiem les porcions de la safata.
- Ara cal arrebossar la llet. Preparem un plat amb farina i un altre amb ous batuts.
- Passem les porcions de llet primer per farina, després per l'ou batut. E
- scalfem abundant oli en una paella.
- Amb l'oli ben calent fregim les porcions i li anem donant la volta perquè es quedin daurades per les dues cares. Retirar-després i posar-les en paper absorbent.
- Cobreix amb una mica de sucre abans de servir. Ja estan llestes per menjar!
-
CantitatsPer 4 persones
-
Tipus de receptaPostre
-
Tipus de cuinaEspanyola
-
Temps de preparació20 minuts
-
Temps de cuinat15 minuts
-
Temps total35 minuts