Guarnició de patates amb Harissa

Ingredients
  • 300 g de patates
  • 1 Ceba
  • Harissa (al gust)
  • 1 gra d'all
  • 30 ml suc de llimona
  • Oli d'oliva verge extra
  • Formatge de cabra al gust

 

Preparació

La salsa harissa és un condiment tradicional de la cuina marroquina, constitueix un dels ingredients més comuns a la gastronomia magribina, especialment la de Tunísia, així com la gastronomia de l'Orient Mitjà. Afegint una petita quantitat a receptes de pasta, estofats, guisats o marinats, s'aconsegueix un toc aromàtic deliciós, sobretot si és aficionat al picant.

ELABORACIÓ:

  1. Renteu bé les patates, peleu-les o deixeu part de la pell (al gust) i trossegeu-les en peces de, aproximadament, la mateixa mida, de no més de dos centímetres. Piqueu bé la ceba i la dent d'all.
  2. Escalfeu una mica d'oli d'una paella i afegiu-hi la ceba i la dent d'all, cuinant-los bé un parell de minuts fins que es comencin a estovar.
  3. Afegiu-hi la farissa i el suc de llimona, i incorporeu-hi les patates. Cuinar tot al costat de foc viu remenant bé.
  4. Quan les patates comencin a agafar color baixar el foc, tapar i deixar coure fins que les patates estiguin tendres per dins. Remenar de tant en tant i cuinar els darrers minuts sense la tapa. Salpebreu-ho una mica més si fos necessari i incorporeu-hi el formatge de cabra esmicolat en el moment de servir.

EMPLATAT:

Quan preparis aquestes patates picants amb salsa harissa necessitaràs algun ingredient que acompanyi aquesta deliciosa guarnició.

Nosaltres solem recomanar una mica de proteïna, com pits de pollastre a la planxa o arròs basmati.

  • Cantitats
    3 persones
  • Tipus de recepta
    Plat principal
  • Tipus de cuina
    Marroquí
  • Temps de preparació
    10 minuts
  • Temps de cuinat
    30 minuts
  • Temps total
    40 minuts
Average: 4.3 (3 votes)

Productes relacionats