Ingredients
- 300 g de patates
- 1 Ceba
- Harissa (al gust)
- 1 gra d'all
- 30 ml suc de llimona
- Oli d'oliva verge extra
- Formatge de cabra al gust
Preparació
La salsa harissa és un condiment tradicional de la cuina marroquina, constitueix un dels ingredients més comuns a la gastronomia magribina, especialment la de Tunísia, així com la gastronomia de l'Orient Mitjà. Afegint una petita quantitat a receptes de pasta, estofats, guisats o marinats, s'aconsegueix un toc aromàtic deliciós, sobretot si és aficionat al picant.
ELABORACIÓ:
- Renteu bé les patates, peleu-les o deixeu part de la pell (al gust) i trossegeu-les en peces de, aproximadament, la mateixa mida, de no més de dos centímetres. Piqueu bé la ceba i la dent d'all.
- Escalfeu una mica d'oli d'una paella i afegiu-hi la ceba i la dent d'all, cuinant-los bé un parell de minuts fins que es comencin a estovar.
- Afegiu-hi la farissa i el suc de llimona, i incorporeu-hi les patates. Cuinar tot al costat de foc viu remenant bé.
- Quan les patates comencin a agafar color baixar el foc, tapar i deixar coure fins que les patates estiguin tendres per dins. Remenar de tant en tant i cuinar els darrers minuts sense la tapa. Salpebreu-ho una mica més si fos necessari i incorporeu-hi el formatge de cabra esmicolat en el moment de servir.
EMPLATAT:
Quan preparis aquestes patates picants amb salsa harissa necessitaràs algun ingredient que acompanyi aquesta deliciosa guarnició.
Nosaltres solem recomanar una mica de proteïna, com pits de pollastre a la planxa o arròs basmati.
-
Cantitats3 persones
-
Tipus de receptaPlat principal
-
Tipus de cuinaMarroquí
-
Temps de preparació10 minuts
-
Temps de cuinat30 minuts
-
Temps total40 minuts