- Oli d'oliva
- Tomàquets (2)
- Cebes (2)
- Massa d'empanada gallega (1/2 kg.)
- Sardinetes en oli d'oliva Dani (4 llaunes)
- Pebre vermell
- Pebre negre
- Sal
Escalfem oli, afegim els tomàquets tallats en quadradets i fregim costat de la ceba. Mentrestant, obrim les llaunes de sardinetes i apartem l'oli d'oliva que porten, reservant.
Pel que fa a la massa, la dividim en dues parts iguals. Enfarinem el taulell de la cuina i estirem la massa amb el corró perquè quedi el més fina possible. Afegim primer una capa de ceba i tomàquet per la base. Ull! És molt important que el farcit estigui fred perquè la massa aguanti bé.
Ara, col·loquem les sardines que tenim escorregudes per sobre i empolvorem una mica de pebre vermell dolç, sal i pebre negre. A continuació, tapem amb l'altra meitat ben estirada. Segellarem per les vores, trenant amb les mans o amb ajuda d'una forquilla, i fem un petit forat al centre perquè respiri l'empanada.
Farem el mateix per diferents zones, així no s'inflarà. Finalment, podem adornar l'empanada amb tires de la massa sobrant.
És el moment de pintar amb un pinzell l'empanada. Farem servir l'oli que reservem de les sardinetes. Llavors, escalfem el forn durant 5 minuts a 180 º C i després fiquem l'empanada a la mateixa temperatura. Primer, uns 20 minuts per la part de baix i després altres 20 minuts al centre.
Quan estigui dauradeta, la traiem, la deixem refredar una mica i ... a punt per gaudir!
-
Tipus de receptaPlat principal
-
Temps total1 hora 30 minuts