- 110 g de farina
- 60 g de mantega
- 75 g de sucre
- 4 pomes
- Canyella en pols
- Gingebre en pols
- 1 clau
- 1 llimona
Rentem la llimona i ratllem la seva pell, tenint cura de no arribar a la part blanca, i espremem el suc. Seguidament pelem les pomes, retirem el cor i les tallem a quarts i cada quart en 3 trossos.
Fonem 1/3 de mantega en un pot (prèviament tallada a trossos), macerem 20 minuts les pomes amb 1/3 de sucre i 2 cullerades de suc, afegim una culleradeta de cada espècia (per el clau 3 unitats) i les coem. Després, barregem la resta de mantega, sucre, farina i la ratlladura de llimona, fins a obtenir una barreja d'un aspecte grumollós. Un cop estigui temperada la compota, l'aboquem en un recipient per forn.
Finalment, farem lliscar el grumollat per sobre d'aquesta i la enfornarem durant 30 minuts, a 180 ºC a la part mitjana del forn, fins que la superfície es dauri. Condimentem amb canyella i gingebre abans de servir.
-
Tipus de receptaPostre
-
Temps de preparació15 minuts
-
Temps de cuinat45 minuts
-
Temps total60 minuts